Křest kalendáře Vyžlovské krásky2009

22.09.2008 21:40

Reportáž ze křtu kalendáře 2009 od Olega Homoly 

Takovou bombu Vyžlovka ještě nezažila…

…krásky pokřtily kalendář 5. září 2008

 

Křest kalendáře „Vyžlovka a její krás(k)y“ – to bylo více než 300 návštěvníků na vyžlovském koupališti! Slavnostní defilé, dražba, křest, ohňostroj, koncert a prodej kalendáře.

 

Ale než to všechno vypuklo, byl zmatek veliký… Proč? Inu, nejdřív se uvažovalo o polovině srpna. Jenže to nemohla zrovna ta a ta. Termín se odložil o týden – a zase některá nemohla. Nakonec se Liščí pětka usnesla na pátku 5. září! A už se s termínem hýbat nebude. Samozřejmě zase někdo scházel: Maru (fotografie s vodníkem) byla ve Španělsku. Pepa z kapely OPO, která měla hrát, také nemohl. Bylo však jasné, že dát dohromady všechny aktéry je nemožné…. A tak hurá, jde se ta to.

 

Přípravy se připálily, nakonec to dobře dopadlo

Kalendář se připravoval půl roku- schůze, organizování, vizážistky, zajišťování výroby, focení (to trvalo od konce března do začátku srpna)… Výběr nejlepších snímků z tisícovek záběrů. Sečteno a podtrženo: více než úmorné. Kdo nezažil, nepochopí. A když už bylo jasné, že se kalendář povedl, přípravy na křest byly radostnou třešničkou na dortu. No, radostnou… Děvčata se kupříkladu rozhodla, že doma navaří a napečou část občerstvení pro hosty. Jedné se připálily koláče- musela je pak narychlo kupovat v krámě. A nebyla sama.. Na grilovačku zajistili Karel s Martinou masíčko. Pro slavnostní večer si děvčata připravila slavnostní róby a – šerpy s měsícem, za který pro focení pózovaly.

 

Dražební šílenství

Restaurace na koupališti se pomalu zaplňovala. Ochozy a chodby zdobily velkoformátové fotografie dívek, tzv. „dvojky“, tedy varianty obrázků z kalendáře. Jakoby mimochodem se po osmé spustila v prvním patře slide show fotografií – nejen z kalendáře, ale i těch z jeho příprav. Před plátnem se hned vytvořil dav, který se dobře bavil. 

Karel alias Květoslav Nádherný se ujal role moderátora. Šlo mu to, jako by to dělal denně. Pravda, nemoderoval poprvé a komediantství má v krvi, vždyť jeho tatínek byl známý herec. Slavnostní defilé děvčat se šerpami s nápisy měsíců roztleskalo přítomné. To byl úvod večera! Své řekl autor Oleg Homola a jeden z porotců – fotografka a galeristka Veronika Souralová. Pak začala dražba. Dívky chodily na pódium po dvojicích a před sebou držely fotografie „dvojky“, které ještě před chvílí tvořily výzdobu. Vyvolávací cena byla 350 korun, ale částky se rychle šplhaly nahoru. V sále to vřelo. Květoslav Nádherný rozpumpoval lidi: tleskání, pískot, křik, rány paličkou na maso, která suplovala dražební kladívko…Celkově se vydražilo 13 snímků dívek, a utržená sumička pokryla zbytek nákladů spojených s výrobou kalendáře a realizací celého večera- bingo! A pak se řekne Vyžlovka…

 

Rány šampusu, rachejtlí a kytar

Kalendář pokřtil autor Oleg Homola, zastupitelé obce (a zároveň sponzoři) Zdeněk Krchov a MuDr. Otakar Mareš a samozřejmě dívky samotné. Bouchlo šampaňské a jeho bublinky smočily krásky v kalendáři. Pak se zvenčí ozvaly rány…přišel na řadu ohňostroj. Lidé se vyhrnuli ven a sledovali, jak se barevná světélka odrážejí v hladině vyžlovského rybníku. Mezitím si Oleg Homola s Borůvkou chystali na pódiu v prvním patře instrumenty a pak vypukl jejich společný koncert, připravený pouze pro tuto příležitost. Borůvka, jinak zpěvačka skupiny Le Pneumatiq, byla v kalendáři za leden. A jako by jí ten zimomřivý měsíc dal podnět, že pořádně zatopí pod kotlem svým výrazným hlasem! Dala písničky jako Cigareta, Já nejsem svatá či s Olegem partnerské duo Už to má v hlavě vypatlaný... V Olegově části nesměla scházet Fernetová víla a samozřejmě ani Vožrali se kuchaři.

 

Kšefty se hejbaly, média to rozjela

Ten večer se rozdala více než stovka kalendářů (mimochodem vůbec první kus si pořídil ještě před křtem reportér TV Nova Stanislav Motl- viz fotogalerie). O vybírání příspěvků se starala děvčata, minimální částka byla 300 korun. Oleg podepisoval a podepisoval, až mu málem upadla ruka- kalendáře i „dvojky“. Kamarád Petr Doveda zvučil nejen koncert, ale řídil i diskotéku coby DJ Masaka. Takže je jasné: pilo se, tancovalo a hodovalo.

A to ještě nikdo netušil, jaký kolotoč se kolem kalendáře spustí, až jej objeví média. První přišel Blesk, který kalendáři věnoval 3 tiskové strany!!! A pak už to jelo jak po másle. Deník Aha, internetová média zvučných jmen (idnes, atlas, aktuálně, denik, blesk….). Televize Nova natočila reportáž, která šla před týdnem v hlavním televizním zpravodajství… V úterý 14.10. se na Vyžlovku za děvčaty chystá TV Prima- nechme se překvapit, do jakého zpravodajství příspěvek zařadí..

—————

Zpět