Tisková zprávaVYŽLOVSKÝ VODNÍK 11

06.06.2011 09:48

 

Vyžlovka dne 26/05/2011     

 

Komunitní centrum Liščí pětka představí na konci června třetí ročník multižánrového festivalu Vyžlovský Vodník 11.  

  Vyžlovský Vodník 09 byl přidružen ke slavnostnímu otevření hřiště na plážový volejbal a malou plážovou kopanou.  Finanční prostředky byly získány na základě prodeje úspěšného kalendáře Vyžlovka a její krás(k)y 2009, pro který se svléklo 15 odvážných dívek a žen z obce Vyžlovka. Návštěvnost festivalu byla cca.1400 os, z toho 300 dětí. Pro velký úspěch a návštěvnost vznikl o rok později druhý ročník této akce Vyžlovský Vodník 10 kde se představily takové hvězdy jako Dan Hůlka, Sunshine, Lešek Semelka,Hana Pecková a mnoho dalších. 

Festivalový program třetího ročníku je opět multižánrově sestaven. Rádi bychom oslovili hudební fandy, nadšence divadla a umění, děti a rodiče, mladistvé, pokročilé, sportovce a soutěživce ze širokého okolí.

I. Čas a místo konání, odhadovaná návštěvnost

koupaliště Vyžlovka, sobota 25/06/2011, 14.00 – 2.00hod, 800 návštěvníků

II. Program festivalu

Hlavní podium: CCTVAllstars, operní pěvkyně Hana Pecková , The Cell (CZ/USA), Los Homolos, Afterspoon, Homolka Tobolka, Duo Egon, Ema, DJ MC Adrenalin, taneční vystoupení

Louka:  celodenní soutěže o ceny pro děti i dospělé, nafukovací hrad, výstava obrázků základních škol, dětský koutek s dozorem, divadlo pro děti, exhibice vojenských veteránů, ohňová show

Divadelní podium: autorská hra spolku Marza, projekce amatérských filmů

Galerie: výstava plastik a obrazů četných umělců

Sportovní vyžití: beachvolejbal, turnaje, ruské kuželky

Podrobné informace získáte na www.vyzlovskyvodnik.webnode.cz

 

 

Komunitní centrum Liščí pětka vzniklo v srpnu 2008 v obci Vyžlovka. O jeho narození se zapříčinily dvě místní obyvatelky. Martina Řepíková a Petra Borovanová. Později se k těmto aktivním ženám připojily další členky. Po třech měsících Liščí pětku tvoří šest dívek žijící na Vyžlovce a okolí. Na konci roku 2009 má Liščí pětka třicet aktivních členů.

Důvodem vzniku byla chuť vyvíjet v rámci vesnice a okolí bohulibé aktivity. Ještě přímějším  důvodem k založení byl náročný projekt Vyžlovské krás(k)y 2009 . Tento projekt byl směřován na podporu místního koupaliště a KC Liščí pětku velmi zpopularizoval v českých médiích. Touto akcí se Liščí pětka zabývala do konce jara 2009 kdy celou akci uzavřela slavnostním otevřením nově postaveného beachvolejbalového hřiště na již jmenovaném místním koupališti. Slavnostní otevření proběhlo na konci května a to v rámci multižánrového festivalu Vyžlovský vodník 09, což je dalším projektem z dílny Liščí pětky. Díky medializaci tohoto projektu byla navázána přátelská pomoc Výzkumného ústavu vodohospodářského T.G.Masaryka v Praze a to nabídkou ročního monitoringu kvality vody ve Vyžlovském rybníce. Vyhodnocení bylo naplánováno na konec roku 2010. Medializace přinesla i pozvání do prezidentské kanceláře a osobní setkání s prezidentem Václavem Klausem, což Liščí pětka považuje za velký úspěch. Aktivity komunitního centra se dále soustředila na získavání financí pro jeho další existenci a plánované činnosti. To především vypracováváním projektových dokumentů k žádostem o dotace od různých subjektů. Svou činnost v roce 2009 završila Liščí pětka kulturní akcí Rozsvícení vánočního stromečku na Vyžlovské návsi. Z činností z roku 2010 můžeme jmenovat druhý ročník festivalu Vyžlovský Vodník 10.

 

 

—————

Zpět