Žádost o sponzorský dar

30.04.2009 18:34

Žádost o sponzorský dar


Dobrý den,

   rády bychom se tímto na Vás obrátily s prosbou o sponzorský dar pro naše občanské sdružení Komunitní centrum Liščí pětka (www.liscipetka.webnode.cz). Sponzorský dar bude určen na podporu slavnostního otevření námi postaveného hřiště pro plážový volejbal a malý plážový fotbálek. Uvítáme jakýkoliv finanční příspěvek či hmotný dar, který by se dal využít v našem bohatém programu (viz níže).

   Pro bližší seznámení s naším projektem nabízíme na následujících řádkách stručný náhled na vznik kalendáře a detaily slavnostního otevření nově postaveného hřiště.

I.a) Vznik kalendáře

Holky z kalendáře - „Calendar Girls“ po Vyžlovsku

Kalendář „Vyžlovské krás(k)y 2009“ vznikl na podporu rozšíření možností sportovně-společenského vyžití v obci Vyžlovka. Vznikl z nápadu 6-ti dívek, které si s nadsázkou začaly říkat „Liščí pětka“ a následně založily komunitní centrum stejného názvu.  Původně z recese a jak se lidově říká proto, „aby se něco dělo“. Inspirovaly se britsko-americkým filmem „Holky z kalendáře“ („Calendar Girls“ - 2003), ve kterém se skupina starších dam rozhodla nafotit stylizované akty pro kalendář na dobročinné účely. Ztvárnění české verze se ujal fotograf Oleg Homola. Tak uzrál plán na výstavbu veřejného hřiště na plážový volejbal a malou plážovou kopanou v jeho sousedství.

Po 9ti měsíčním snažení kalendář skutečně spatřil světlo světa a setkal s nečekaným ohlasem médií i široké veřejnosti. Překonal původní plány členek spolku a překročil hranice obce, ve které vznikal. Díky velkému zájmu medií (viz I.b) se o něj začali zajímat lidé z celé ČR i ze zahraničí. Na hřiště se tak podařilo, k radostí všech zúčastněných, sehnat potřebnou hotovost. V současné době je hřiště ve výstavbě a již se začíná připravovat jeho slavnostní otevření.

I.b) Média, která se naším tématem zabývala

Tv: PRIMA, NOVA, JOJ

Deníky: MF DNES, PRÁVO, METRO, BLESK, AHA!, PLUS7DNÍ(SR), PROSTĚJOVSKÝ VEČERNÍK

Týdeníky: TÝDEN, ONA DNES, PRÁVO

Měsíčníky: STYLE, FOTO VIDEO

Internetové servery: idnes.cz (tam se držel jako nejúspěšnější materiál 10 dnů) bleskove.cz, aktualne.cz, denik.cz, atlas.cz, , ricansko.info aj.

V.I.P.: První si koupil kalendář reportér TV NOVA Stanislav Motl. Liščí pětka osobně předala kalendář i prezidentovi Václavu Klausovi, který jej má podle ověřených informací ve své pracovně na pražském hradě.

II.a) Slavnostní otevření hřiště - čas a místo konání, odhadovaná návštěvnost

koupaliště Vyžlovka, 23/05/2009, 13.00 – do rána bílého, 1000-1500 návštěvníků, pozvaná média (otevření předchází tisková konference)

II.b) Program otevření

Hlavní stage: Daniel Hůlka, Los Homolos, Le pneumatiq, Bosý Quintet, DJ MC Adrenalin, Zpětná vazba, Afterspoon, Varta music, Dětský sbor Osmikrásky, taneční vystoupení, mluvené slovo, přestřižení pásky – v rámci přestřižení zazpívají Holky z kalendáře písničku Holky z kalendáře (plus Oleg & Borůvka).

Molo: ohňová show, vystoupení Pirátů, ohňostroj

Divadelní stan: spolky Koza a Marza, projekce amatérských filmů, fotografií a dokumentu o vzniku kalendáře, prodejní galerie obrazů a plastik

Louka: dětské soutěže o ceny, nafukovací hrad, dětská diskotéka

Hřiště: sportovní exhibice

 

   Pokud Vás náš projekt zaujal a máte zájem o bližší informace, obraťte se, prosím, na kterýkoliv z následujících kontaktů.

   Na případnou spolupráci se velmi těšíme.

                                                                              

Email: liscipetka@seznam.cz

 GSM: Lucie Pilátová +420 775 151 590

          Petra Borovanová +420 777 832 713

          Martina Řepíková +420 774 178 629

 

—————

Zpět